Σοβαρά επεισόδια στην πορεία για τη μνήμη Γρηγορόπουλου

16:34 6/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παραταγμένες στη γύρω περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από την Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής,

ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζονται σε περίπου 1.000 άτομα.

Νωρίτερα ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νεαροί κλώτσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πάνω από το κέντρο θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, απ” όπου θα δίνονται κατευθύνσεις.

Σε περίπου μισή ώρα (17:00) ξεκινά η κεντρική πορεία για την 7η επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Το Σάββατο το βράδυ συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο τουρίστα που πέρναγε τυχαία με αυτοκίνητο από την περιοχή και δέχτηκε βροχή από πέτρες.

Ο τραυματίας λέγεται Ριχάρντο Φερνάντο είναι 58 χρόνων, γυναικολόγος από την Πορτογαλία και έφτασε το Σάββατο στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι για διακοπές.

Η μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει πως «δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ” όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας».

Η κυρία Τσαλικιάν, δηλώνει ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, καθώς, επίσης, και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα