Σοκαριστική εξομολόγηση από την Τζέιν Φόντα: Είχα πέσει θύμα βιασμού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

10:02 3/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μία συγκλονιστική συνέντευξή της στο περιοδικό «Net-A-Porter» και την ηθοποιό βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον η θρυλική Τζέιν Φόντα μίλησε για τον φεμινισμό, την πατριαρχική κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, τις επικρατούσες αντιλήψεις που την επηρέασαν ενώ αποκάλυψε και το σοκαριστικό μυστικό της.

Μιλώντας για τον φεμινισμό, τόνισε ότι μεγάλωσε σε μία πατριαρχική κοινωνία όπου χαμογελούσε γιατί έτσι ήταν γραμμένο στο DNA της και έπρεπε να ευχαριστεί τους άλλους. «Μεγάλωσα με την αρρώστια να ευχαριστώ τους άλλους» ξεκίνησε την αποκάλυψή της η σταρ και μετά άφησε άναυδη τη νεαρή ηθοποιό: «Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο η πατριαρχία επηρεάζει και επιβάλλεται στο γυναικείο φύλο; Με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί. Απολύθηκα γιατί δεν κοιμήθηκα με το αφεντικό. Πάντα πίστευα ότι αυτό είναι δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό πράγμα».

Και συνέχισε: «Ξέρω νέα κορίτσια που υπέστησαν βιασμό και δεν ήξεραν ότι αυτό είναι βιασμός. Πιστεύουν ότι «έπρεπε να γίνει γιατί είπα όχι με τον λάθος τρόπο». Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που πέτυχε το γυναικείο κίνημα είναι που μας έκανε να αντιληφθούμε ότι ο βιασμός και η κακοποίηση δεν είναι δικό μας λάθος. Βιαστήκαμε κι αυτό δεν είναι σωστό» υπογράμμισε και σχολίασε πως της πήρε 60 χρόνια για να μάθει να λέει το… σωστό «όχι».

Για τις σχέσεις της με το αντρικό φύλο είπε: «Οι άνδρες της ζωής μου ήταν υπέροχοι αλλά εμποτισμένοι με πατριαρχικές πεποιθήσεις. Ένιωθα ανύπαρκτη».

Η Jane Fonda έχει τρία παιδιά, ενώ έχει τιμηθεί με Όσκαρ δύο φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα