Σκουρλέτης: Κληρονομήσαμε την κοινωνική καταστροφή

13:58 27/9/2016 - Πηγή: Aixmi

«Εκτελεστές συμβολαίων που έχει συνάψει η διαπλοκή» κατήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

«Δεν ανταλλάσσονται επιχειρήματα, αλλά διατυπώνονται εδώ μέσα απόλυτα ψεύδη σαν και αυτά που έχουν κατακλύσει τον δημόσιο διάλογο και παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ, και έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με τις αλλαγές στα ΜΜΕ»,

σχολίασε για τον τρόπο που εξελίσσεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, ο Πάνος Σκουρλέτης και προσέθεσε: «Από το πρωί παρακολουθούμε εκτελεστές συμβολαίων να κάνουν μια επίθεση στην κυβέρνηση χωρίς προηγούμενο και είναι επίθεση της διαπλοκής».

«Σε ένα πράγμα είστε σαφείς. Στην υπεράσπιση της διαπλοκής, το βλέπουμε. Και δεν έχετε αντιληφθεί, πως όταν η σημερινή κυβέρνηση λέει πως θα υπάρξουν νόμοι, θα ισχύουν για όλους. Όπως έγινε χθες! Νόμος στην ανομία», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ .

Ο υπουργός σε σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, υπογράμμισε πως η μεταφορά στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ότι το Δημόσιο χάνει την περιουσία του αλλά μένει να αξιοποιηθεί, ότι η μεταφορά δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία δεν είναι σε εγγύηση των δανείων της χώρας. Είπε ακόμη ότι το Ταμείο αυτό προέκυψε μέσα από την περσινή διαπραγμάτευση και ήταν το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία ήταν η πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

«Κληρονομήσαμε την κοινωνική καταστροφή που είχατε φέρει στη χώρα και είμαστε αναγκασμένοι σήμερα να διαχειριζόμαστε αυτά για τα οποία εσείς ευθύνεστε», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Εάν σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο Γεωργιάδης υπουργός, όχι απλώς θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, αλλά θα μπουν και άλλα μέσα», σχολίασε επίσης ο κ. Σκουρλέτης όσα ανέφερε χθες ο Α. Γεωργιάδης για την υπαγωγή της ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών).

Keywords
Τυχαία Θέματα