Σήμερα το Eurogroup για την Ελλάδα – Στο τραπέζι η β’ αξιολόγηση

08:58 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα πραγματοποιείται το Eurogroup όπου στην ατζέντα βρίσκεται το ελληνικό ζήτημα με την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, όπως και τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Κοινοτικός αξιωματούχος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως το Eurogroup του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση είναι η πλήρης συμμετοχή

του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ για προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων μετά το 2018, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης παραδέχτηκε ότι είναι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να βρεθεί λύση. Ειδικότερα, όσον αφορά το ΔΝΤ, τόνισε ότι η πλήρης συμμετοχή του στο πρόγραμμα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι η μη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα θα έφερνε σημαντικά τεχνικά προβλήματα και θα επέβαλε μεγάλες καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προόδου πριν από το Eurogroup. Όπως υπογράμμισε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος ενόψει του Eurogroup», σημειώνοντας πως «στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα