Σημαντική επιδείνωση του καιρού με την «Ηλέκτρα»

08:52 28/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά την Ιταλία, το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε τη γείτονα με κέντρο τον κόλπο της Γένοβας συνοδευόμενο από έντονη κακοκαιρία, θα επηρεάσει και την Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή, φέρνοντας σημαντική επιδείνωση του καιρού. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά θα ειναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά αλλά και οι πυκνές χονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η κακοκαιρία ξεκινά από τη Δυτική Ελλάδα

και την Πελοπόννησο ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν και η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Αιγαίο.

Επιπλέον ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί.

Την Παρασκευή από τα φαινόμενα υα επηρεαστούν η Ανατολική Μακεδονια κι έως το βράδυ, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Οι χονοπτώσεις έστω και εξασθενημένες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά περίπου από τα 800 μέτρα, όπως γράφει η ΕΜΥ.

Μία μικρή βελτίωση θα σημειωθεί από το Σάββατο με εξαίρεση την Κρήτη.

The post Σημαντική επιδείνωση του καιρού με την «Ηλέκτρα» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα