Σεβαστίδης: Η δικαστική ανεξαρτησία εγγύηση προς όφελος του λαού

12:17 18/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Aιχμές για απόπειρες της κυβέρνησης να περιορίσει την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος αλλά και να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφερόμενος στην κόντρα με την κυβέρνηση σχετικά με το πόθεν έσχες των δικαστικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η δικαστική ανεξαρτησία δεν απονέμεται ως προσωπικό προνόμιο στους δικαστικούς, δεν είναι δηλαδή προϊόν χάρης ή συναλλαγής, αλλά αποτελεί εγγύηση προς όφελος του λαού και του κράτους.

Επίσης, τόνισε ότι συνέπεια του περιορισμού της δικαστικής

εξουσίας είναι πάντοτε η αύξηση της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, ανεξάρτητα από το εάν η υπονόμευση των δικαστών γίνεται μέσω λεκτικής απαξίωσης ή με ωμές πράξεις.

Διευκρίνισε πως οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση στην υποβολή πόθεν έσχες, ούτε θέλουν να ελέγχονται αποκλειστικά από επιτροπή δικαστικών, αλλά έκαναν κάποιες εύλογες παρατηρήσεις που αποτυπώθηκαν και στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

The post Σεβαστίδης: Η δικαστική ανεξαρτησία εγγύηση προς όφελος του λαού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα