Σεισμός στο ΠΑΣΟΚ – Βενιζέλος: Διαγράφεται όποιος πει «όχι» στα μέτρα

10:01 1/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει, πλέον, η κρίση στο ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στην Ιπποκράτους.

Η εικόνα διάλυσης που εξέπεμψε το κόμμα κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απειλήσει ανοιχτά όποιον δεν ψηφίσει τα μέτρα με διαγραφή -και από την ΚΟ και από το

κόμμα.

Ωστόσο, όπως ήταν εδώ και μέρες φανερό, τίποτα δε φαίνεται ικανό να κάμψει τις αντιρρήσεις κάποιων βουλευτών.

Ο Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε επί τόπου την ανεξαρτητοποίησή του και αποχώρησε εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω, μπροστά στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν άναυδοι.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Κουτσούκος ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να πουν τι θα κάνουν στην ψηφοφορία για τα τα μέτρα, την επόμενη εβδομάδα, και δήλωσαν ότι θα πάρουν την απόφασή τους όταν δουν το τελικό πακέτο μέτρων.

Το πλέον, ίσως, σημαντικό: Ο Κώστας Σκανδαλίδης αποχώρησε από τη συνεδρίαση ιδιαίτερα εκνευρισμένος, χτυπώντας με δύναμη την καρέκλα του. Είχε προηγηθεί οξύτατη αντιπαράθεσή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είναι υπέρμαχος της ψήφισης των μέτρων.

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο Θεόδωρος Παραστατίδης που επίσης έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με τα μέτρα.

Το τι θα γίνει, τελικά, παραμένει άγνωστο. Και αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβέρνηση που παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις στην Ιπποκράτους λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα