Σε «λευκό κλοιό» η Φθιώτιδα- Μάχη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

23:07 21/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Με σφοδρότητα έφθασε το κύμα κακοκαιρίας στο Νομό Φθιώτιδας.

Για πολλές ώρες τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας έδωσαν πραγματική μάχη με το χιονιά, ειδικά στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Μαλεσίνας. Για μία περίπου ώρα το κομμάτι Μαλεσίνα – Διεθνής παρέμεινε κλειστό, ενώ σημειώθηκε και ένα ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ευτυχώς χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.

Ειδικότερα λεωφορείο γλίστρησε ενώ κινούταν στο Μάζι πέφτοντας στο εκκλησάκι που υπάρχει πάνω στο δρόμο. Με τη βοήθεια των μηχανημάτων του Δήμου το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε, ενώ δόθηκε και

πάλι σε κυκλοφορία ο δρόμος.

Το βράδυ της Πέμπτης βρήκε τα μηχανήματα του Δήμου να ανοίγουν τους δρόμους στις ορεινές περιοχές του Έξαρχου, της Κολάκας και του Καλαποδίου.

Συνέπεια της κακοκαιρίας τα σχολεία την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά προσθέτοντας έτσι μία επιπλέον ημέρα διακοπών στους μαθητές.
O Noμός Φθιώτιδας παραμένει σε επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η βαρυχειμωνιά θα πλήττει τη χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα, χιόνια θα πέσουν στις περιοχές από το Πήλιο και κάτω, από τα 300μ. υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ αναμένονται βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές και καταιγίδες στα νησιά.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού δεν είναι τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά οι έντονοι βοριάδες, που δεν αποκλείεται να φτάσουν εως και τα 10 μποφόρ και οι οποίοι κάνουν την αίσθηση της θερμοκρασίας χαμηλότερη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

The post Σε «λευκό κλοιό» η Φθιώτιδα- Μάχη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα