Σε καραντίνα οι Έλληνες στα αεροδρόμια της Γερμανίας

15:05 22/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Aπό τις 12 Νοεμβρίου γίνονται οι συστηματικοί έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς οι γερμανικές Αρχές υποχρεώνουν τα αεροπλάνα προερχόμενα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.

Το Βερολίνο επικαλείται αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν, ενώ η Κομισιόν επεσήμανε ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε

χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΕ, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και έχει γνωστοποιήσει ότι θα διαρκέσουν έως τον Μάιο του 2018. Το θέμα θα συζητήσουν σήμερα εμπειρογνώμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Κομισιόν σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με το ζήτημα.

Πάντως, αιτία για την καραντίνα στους Έλληνες ταξιδιώτες πιθανολογείται ότι είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων και τον πλημμελή έλεγχο στα αεροδρόμια για παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle οι γερμανικές Αρχές στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εντόπισαν 1.000 παράνομες αφίξεις από Ελλάδα και υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια της Γερμανίας.

The post Σε καραντίνα οι Έλληνες στα αεροδρόμια της Γερμανίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα