Σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΤτΕ και ΕΚΤ – Τι στάση θα κρατήσει ο Ντράγκι

12:57 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διοικήσεων της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη μεταξύ των τραπεζιτών και του Γιάννη Στουρνάρα κατά την

οποία ενδέχεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, θεωρείται πρακτικά αδύνατο να παραταθεί το πρόγραμμα πέραν της 1ης Ιουλίου, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η έγκριση του προγράμματος απαιτεί ψήφιση από τα ξένα Κοινοβούλια.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή και εφόσον ο Μάριο Ντράγκι θα έχει ακούσει τις απόψεις των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου που έχουν μεταβεί γι” αυτό το λόγο στη Φρανκφούρτη.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημα τουλάχιστον απόσυρση της πρότασης των δανειστών. Πηγές από τις Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό ωστόσο το ενδεχόμενο να πάρει μία τέτοια απόφαση το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank σε έκτακτη έκθεσή της τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πιθανόν να μην εγκρίνουν το αίτημα Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ενώ η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA στα ίδια επίπεδα ή θα προχωρήσει επιθετικά σε«κούρεμα» στα collaterals.

Οι αναλυτές της επενδυτικής σημειώνουν ότι με το δημοψήφισμα τέθηκε και επισήμως το ερώτημα της «παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Πηγή: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Keywords
Τυχαία Θέματα