«Σχίσμα» ανάμεσα σε Αλ Νούσρα και Αλ Κάιντα

20:46 28/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τον διαχωρισμό της από την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα. Όπως ανέφερε, ο επικεφαλής της, Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα διακόπτονται οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο οργανώσεις.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera που μετέδωσε το βίντεο, ο αλ Γκολάνι ανακοίνωσε πως η οργάνωση αλλάζει όνομα από Μέτωπο Αλ Νούσρα σε Τζαμπάτ Φαθ αλ Σαμ, δηλαδή Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Σαμ (Συρία).

«Ανακοινώνουμε την

πλήρη ακύρωση όλων των επιχειρήσεων υπό το όνομα Τζαμπάτ αλ Νούσρα και τη δημιουργία μίας νέας ομάδας που θα ενεργεί υπό το όνομα Τζαμπάτ Φαθ αλ Σαμ, επισημαίνοντας πως αυτή η νέα οργάνωση δεν έχει κανένα δεσμό με εξωτερική οντότητα», δήλωσε ο αλ Γκολάνι.

«Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης, που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολυθούν επιθέσεις στους Σύρους. Ευχαριστούμε τους διοικητές της Αλ Κάιντα που κατάλαβαν την αναγκαιότητα να διακόψουμε τους δεσμούς μας», συνέχισε ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο «να προστατευθεί η συριακή επανάσταση» κατέληξε.

Ο Γκολάνι διαβεβαίωσε ότι το νέο Μέτωπο δεν θα διατηρεί δεσμούς με καμία οργάνωση εκτός Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα