Σαββίδης και Μαρινάκης θα «χτυπήσουν» τον ΔΟΛ και το Mega;

19:12 13/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Την Παρασκευή 5 Μαίου γράφαμε σε αυτή τη στήλη ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να πάρει την πλειοψηφία του Πήγασου, ο Φώτης Μπόμπολας πετάει «τη σκούφια του» γι αυτό, η κυβέρνηση «σπρώχνει», αλλά υπάρχει το εμπόδιο των τραπεζιτών, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν διαγραφή δανείων της εκδοτικής επιχείρησης περίπου 100 εκατ ευρώ, αν δεν θεσπιστεί το ποινικό ακαταδίωκτο για τους ίδιους.

Επισημαίναμε δε ότι είναι δύσκολο για αρκετούς από αυτούς να πουν το «ναι», ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας

περάσει από τη Βουλή διάταξη που θα τους αμνηστεύει προκαταβαλικά, δεδομένης της τεράστιας αντίθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πιθανότατα θα βρεθεί στην εξουσία οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την ισχυρή αντίσταση των τραπεζιτών σε μεγάλο «κούρεμα» δανείων, καθώς και στην ενδεχόμενη παραμονή του Φώτη Μπόμπολα στο νέο διοικητικό σχήμα, εφόσον προχωρήσει η συνεργασία με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Ο Πήγασος χρωστάει στις τράπεζες περίπου 170 εκατομ ευρώ και η διαγραφή που ζητά είναι σχεδόν 70%.

Άρα, ας μην εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι το σχέδιο «κολλάει». Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται ο Πήγασος να ακολουθήσει την τύχη του ΔΟΛ.Ίσως, λοιπόν, δούμε μια σκληρή (αν και άτυπη) σύγκρουση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του ΔΟΛ. Με τελικό έπαθλο, βεβαίως, την είσοδο στο Mega.

Keywords
Τυχαία Θέματα