Σαρωτική νίκη της Κλίντον στη Νότια Καρολίνα

14:37 28/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Ευρεία νίκη στη Νότια Καρολίνα κατάφερε η Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος για την προεδρία των ΗΠΑ.
Η Χίλαρι Κλίντον, πέτυχε την τρίτη στις τέσσερις εσωκομματικές αναμετρήσεις του Δημοκρατικού «στρατοπέδου» και μάλιστα ήταν σαρωτική επί του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξασφάλιζε το 74% των ψήφων με το 55% καταμετρημένο, έναντι

ενός 25% για τον Σάντερς.
Έτσι κατάφερε να πάρει κι άλλη ορμή ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης τους στη «Σούπερ Τρίτη», όταν διεξάγονται εσωκομματικές διαδικασίες σε 11 αμερικανικές πολιτείες.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τρίτη θα κριθούν συνολικά 875 θέσεις συνέδρων (το 18%, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε κριθεί παρά το 3%) ενόψει του προεκλογικού συνεδρίου των Δημοκρατικών. Χρειάζεται πάνω από το ένα τρίτο από τους συνέδρους αυτούς, ώστε η Κλίντον ή ο Σάντερς να εξασφαλίσει το χρίσμα.

«Σήμερα στείλατε ένα μήνυμα», είπε η Κλίντον σε υποστηρικτές της που την επευφημούσαν ηχηρά στην Κολούμπια μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα. «Στην Αμερική, όταν στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο, δεν υπάρχει φράγμα τόσο μεγάλο που να μην μπορούμε να το σπάσουμε», πρόσθεσε η υποψήφια.

Ο Σάντερς αναγνώρισε την ήττα του αμέσως και συνεχάρη την Κλίντον. Η Κλίντον ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση εξαίροντας την καλή εκστρατεία του Σάντερς.

Η κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος αποκτά τώρα πολύ πιο ευρύ χαρακτήρα. Ψηφοφορίες θα διεξαχθούν σε ένδεκα πολιτείες, ανάμεσά τους έξι στο νότο όπου υπάρχουν μεγάλες κοινότητες έγχρωμων και οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Κλίντον μεγάλο προβάδισμα, την Τρίτη και σε άλλες τέσσερις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Αύριο, αυτή η εκστρατεία αποκτά εθνικό χαρακτήρα», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα