Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην ίδια λαϊκίστικη γραμμή μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις

00:05 8/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το Χονγκ Κονγκ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Απο το βήμα συνεδρίου επενδυτών είπε ότι σήμερα η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος.

Σημείωσε ότι παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται «στην ίδια γραμμή», ματαιώνουν την

αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις και εκτροχιάζουν την οικονομία δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις.

Αλλά αυτές – είπε – τελικά προκαλούν γενικευμένη απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία και ενισχύουν τον εξτρεμισμό. «Αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος πρέπει να σταματήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για να αποφύγουμε την καθίζηση στη στασιμότητα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, με στόχο να χτυπήσει την απελπισία.

«Χρειαζόμαστε συνεργασία σε παγκόσμια επίπεδο και δημοκρατία στο εσωτερικό κάθε χώρας, για να καταπολεμήσουμε το λαϊκισμό. Και χρειαζόμαστε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η ελληνική κρίση είχε επιπτώσεις πολύ πέραν των Ελληνικών συνόρων. «Βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου εδώ χρόνια τώρα. Είναι ήδη αντικείμενο σοβαρής μελέτης για τους Ευρωπαίους, αλλά και πέραν της Ευρώπης. Πρέπει λοιπόν, να μάθουμε απ’ αυτήν. Γιατί μπορούμε να γίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι, μόνον αν αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα σφάλματα του παρελθόντος και μόνον αν τα διορθώσουμε αποτελεσματικά.

Αυτό ακριβώς προσπάθησα στα χρόνια της Πρωθυπουργίας μου στην Ελλάδα…
Της «πιο δύσκολης δουλειάς στον κόσμο ολόκληρο», όπως μου έλεγαν τότε πολλοί ξένοι ηγέτες κατά τις συναντήσεις μας…», ανέφερε.

Έκανε λόγο για λαϊκίστικη συγκυβέρνηση, η οποία γύρισε την οικονομια πίσω στην ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα, πίσω στα πρωτογενή ελλείμματα.

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ανάπτυξης, αναξιοποίητες επενδυτικές ευκαιρίες, από τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που παραμένουν ανενεργά. Ο πρώην πρωθυπουργός, είπε ότι η Ελλάδα, μπορεί να γίνει μεγάλη «πύλη» εμπορευμάτων, κεφαλαίων και επενδύσεων από και προς την Ευρώπη, από και προς την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τον Ασιατικό κόσμο γενικότερα. Μπορεί να γίνει αληθινό «προπύργιο» της Ευρώπης στην ταραγμένη Ανατολική Μεσόγειο και στην πάντα ανήσυχη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα