Σαμαράς: Όποιος θέλει ας θέσει θέμα ηγεσίας -Ντόρα: Παραιτήσου

17:29 5/3/2015 - Πηγή: Aixmi

O Aντώνης Σαμαράς προκάλεσε ανοιχτά όποιον θέλει να θέσει ηγεσίας στη ΝΔ, απορρίπτοντας ακόμη και την ιδέα διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα βύθιζε το κόμμα στην εσωστρέφεια, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς -και θα αντιμετωπίσει περισσότερους.

Έχοντας τη διαβεβαίωση του Κώστα Καραμανλή ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανέναν, ούτε

να διεκδικήσει ο ίδιος ενεργό ρόλο στην ηγεσία, πέταξε το γάντι στους επικριτές του.

Εκείνη που το σήκωσε ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σαφέστατα τον κάλεσε να παραιτηθεί, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί όταν έχαναν τις εκλογές.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν εδώ, να διαμορφώσουμε σύγχρονο ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα», είπε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
«Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας».

Και ζήτησε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου: «Για να προχωρήσουμε στο μέλλον χρειάζεται πάραυτα να γίνει έκτακτο συνέδριο. Ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία τα οργανωτικά, η στρατηγική τα πρόσωπα».

Keywords
Τυχαία Θέματα