Σάλος από δηλώσεις Ρεπουμπλικανού βουλευτή για το μεταναστευτικό και… τον δυτικό πολιτισμό

08:55 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλο προκάλεσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Κινγκ με τις προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με τη μετανάστευση, τον δυτικό πολιτισμό και τα… μωρά των άλλων.

Την Κυριακή ο Κινγκ ανήρτησε ένα tweet στο οποίο εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Γκέερτ Βίλντερς, τον ηγέτη της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, εθνικιστή και πολέμιο των ισλαμιστών, γράφοντας:

«Ο Βίλντερς κατανοεί ότι ο πολιτισμός και η δημογραφία είναι η μοίρα μας. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον πολιτισμό μας με τα μωρά κάποιου άλλου«.

Wilders understands that culture and demographics are our destiny. We can't restore our civilization with somebody else's babies. https://t.co/4nxLipafWO

— Steve King (@SteveKingIA) March 12, 2017

Το σχόλιο αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών.

Πρώτοι που αντέδρασαν ήταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και η επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι που κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να αποφασίσουν «αν η λευκή υπεροχή είναι ευπρόσδεκτη στις τάξεις τους». Από την πλευρά του ο Ράιαν, διαμέσου της εκπροσώπου του, Άσλι Στρονγκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος της Βουλής «διαφωνεί σαφέστατα (με τον Κινγκ) και πιστεύει ότι η μακρά ιστορία μιας Αμερικής χωρίς αποκλεισμούς είναι μια από τις βασικές δυνάμεις της«.

Keywords
Τυχαία Θέματα