Ρουκέτες έπληξαν ισραηλινή πόλη- Με βομβαρδισμούς απάντησε το Ισραήλ

09:45 9/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η μονομερής αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ άναψε το φυτίλι και πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις.

Σε πορείες διαμαρτυρίες που διοργάνωσαν Παλαιστίνιοι σημειώθηκαν έντονα επεισόδια με αποτέλεσμα δύο Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα της Γάζας. Αργά χθες το βράδυ η παλαιστινιακή πλευρά πυροδότησε 2 ρουκέτες που έπληξαν την ισραηλινή πόλη Σντερότ.

Το Ισραήλ προχώρησε άμεσα σε αντίποινα και πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, με

αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 25 Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 6 παιδιά. Λίγη ώρα αργότερα ένας από τους σοβαρά τραυματισμένους άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το Russia Today.

Oι νεκροί ήδη έχουν φθάσει τους 4 ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 200.

האזור בשדרות בו רקטה נפלה ופגעה ברכב חונה
צילום וידאו: יניב כליף pic.twitter.com/zeL6gnAIp8

— חדשות עשר (@news10) December 8, 2017

Οι Ισραηλινοί προχώρησαν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας αφού δύο ρουκέτες έπληξαν τα εδάφη τους και αφού ο ηγέτης της Χαμάς Ismail Haniyeh κάλεσε σε μια νέα παλαιστινιακή ιντιφάντα σε απάντηση στη μονομερή ενέργεια εκ μέρους των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό, στον απόηχο της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών. Στην ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως «στη διάρκεια των ταραχών, στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν».

#Trump's #Jerusalem decision has triggered fury & anti-US #protests across the #MiddleEast https://t.co/Jnh1QAIoy1 pic.twitter.com/wR2kvmNH1x

— RT (@RT_com) December 7, 2017

The post Ρουκέτες έπληξαν ισραηλινή πόλη- Με βομβαρδισμούς απάντησε το Ισραήλ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα