«Ρουκέτα» Σκουρλέτη: Τα μέτρα να ψηφιστούν με ευρύτατη πλειοψηφία

14:54 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ρουκέτα», που ήδη προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δηλώνοντας ότι τα επερχόμενα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν από ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής.

Μιλώντας στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, με δεδομένα ότι τα μέτρα που θα προκύψουν από το κλείσιμο της αξιολόγησης θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας -από το 2019 και μετά. «Δεν αρκεί η απλή πλειοψηφία

του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

«Μιλάω για αυξημένη πλειοψηφία, μιλάω για συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα με αυτήν που κάνουμε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπάρχει και αυτή η παράμετρος», είπε, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι δική του άποψη αυτή ή αποτελεί κυβερνητική θέση και εκείνος απάντησε «καλά κάνετε και με ρωτάτε, είναι η δική μου άποψη».

«Επειδή αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός της Βουλής. Μιλάω για ευρύτατη συναίνεση, δεν ξέρω εάν θα είναι 180 ψήφοι ή παραπάνω ή λιγότεροι, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση, που δεν ξέρουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτήν τη διάσταση της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση »κατέληξε ο υπουργός.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα