«Ρουκέτα» Φρουζή στην Προανακριτική: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικούς

23:36 12/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Με μια αποκάλυψη συνόδευσε την κατάθεσή του στην Προανακριτική της Βουλής ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος κατηγορείται ότι μοίραζε μίζες για να ευνοούνται τα φάρμακα της ελβετικής βιομηχανίας. Όπως είπε στους βουλευτές, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το κάλεσε σε άτυπη συνάντηση τον Μάιο 2018, σε αίθουσα του Εφετείου, και τον πίεσε να μιλήσει για πολιτικούς καταθέτοντας ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ηταν συνάντηση

ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Εκεί η κ. Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επίμονα  του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς, όπως υποστήριξε ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;». Κατά τον κ. Φρουζή η κ. Τουλουπάκη του είπε και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Οι βουλευτές Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

«Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν… φαρμακάς» πρόσθεσε. Τον Φεβρουάριο του 2017 ήλθε ο έλεγχος στο σπίτι του και πως τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, ιδιαίτερα όταν κατέσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του. Οπως είπε, δεν ήξερε καν ποιοι έκαναν την έρευνα και φεύγοντας του είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να επέμεινε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Η ακατάθεσή του θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

The post «Ρουκέτα» Φρουζή στην Προανακριτική: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα