Ρωσία για την ουκρανική νίκη στη Eurovision: Η πολιτική νίκησε την Τέχνη (ΒΙΝΤΕΟ)

15:32 15/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τη δυσαρέσκεια της Ρωσίας προκάλεσε η ουκρανική νίκη στη Eurovision, καθώς πριν ακόμη τον διαγωνισμό οι αρμόδιοι είχαν καταγγείλει την ουκρανική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς» υπαινιγμούς. Το «1944» μιλά για την εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο το

2014.

«Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Γιουροβίζιον, η πολιτική νίκησε την τέχνη», δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τον Κονσταντίν Κοσάτσεφ, «η γεωπολιτική πήρε το πάνω χέρι».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η νίκη αυτή στη Eurovision μπορεί να ενθαρρύνει την ουκρανική ηγεσία και να θέσει σε κίνδυνο τη δύσκολη ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

«Για αυτόν τον λόγο, η Ουκρανία έχασε», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος», συνέχισε.

Η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσιεύει στον ιστότοπό της ένα άρθρο με τον τίτλο «Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ», με το οποίο ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε «πολιτικό» περιεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα