Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Ναι στην ελάφρυνση του χρέους, αλλά με μεταρρυθμίσεις

16:42 28/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Την πάγια θέση, ότι ο ESM θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να εξετάζει τις δυνατότητες ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επί του οποίου έχει δεσμευτεί επανέλαβε ο επικεφαλής του μηχανισμού σταθερότητας της Ευρωζώνης Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στο τακτικό newsletter του ESM, ο Ρέγκλινγκ

αναφέρεται στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει την οικονομία, και σημειώνει ότι ψηφίστηκαν νόμοι σε τομείς ουσιαστικής μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι το Eurogroup δήλωσε πρόθυμο να στηρίξει την Ελλάδα με νέα ελάφρυνση του χρέους, υπό την προϋπόθεση της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος, όπως τη μη αύξηση του επιτοκίου των δανείων του EMS το 2017, την διευκόλυνση της εξόφλησης δανείων του EFSF και η μείωση του ρίσκου των επιτοκίων για την Ελλάδα, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα