Ρατσιστικό αμόκ με 8 σφαίρες πισώπλατα

19:04 8/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη δολοφονία του αφρο-αμερικανού Μάικλ Μπράουν, που βύθισε στο χάος το Μιζούρι και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις ΗΠΑ, άλλο ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας προκαλεί σοκ!

Λευκός αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές πισώπλατα έναν μαύρο άνδρα που προσπάθησε να διαφύγει.

Κι ενώ ο 50χρονος άνδρας, που φαίνεται να ήταν άοπλος, έπεσε βαριά τραυματισμένος στο έδαφος…ο αστυνομικός όταν τον πλησίασε άρχισε να του δίνει διαταγές και στη συνέχεια του πέρασε χειροπέδες!

align="JUSTIFY">Τη σκηνή κατέγραψε έντρομος με το κινητό του ένας περαστικός.

Λίγο αργότερα ο άτυχος αφρο-αμερικανός υπέκυψε στα τραύματά του.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στην πόλη Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα…καθώς ο αστυνομικός προσπαθούσε να τον σταματήσει επειδή ένα από τα φανάρια του αυτοκινήτου του ήταν σπασμένα.

Ο λευκός αστυνομικός υποστήριξε, αργότερα, ότι ο άνδρας επιχείρησε να του πάρει το τέηζερ, δηλαδή το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, και ακολούθησε συμπλοκή.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Times της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο αστυνομικός και να κατηγορηθεί για εν ψυχρώ δολοφονία που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μάλιστα, όπως διακρίνεται στο οπτικό υλικό, ο αστυνομικός αφού πυροβόλησε πισώπλατα τον αφροαμερικανό, έριξε δίπλα στον αιμόφυρτο άνδρα ένα όπλο, με στόχο να τον ενοχοποιήσει. Μετά άλλαξε γνώμη και μάζεψε το όπλο από το έδαφος

Τα τελευταία δύο χρόνια, στις ΗΠΑ καταγράφονται πολλά περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας από λευκούς αστυνομικούς σε βάρος μαύρων, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/charleston-shooting-white-police-officer-charged-with-murder-after-video-emerges-of-him-killing-unarmed-black-man-as-he-ran-away-10161142.html

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > Aixmi