Ραχήλ: Σοκαρίστηκα, νόμιζα ότι στο Σύριζα ήταν αλλιώς

17:03 19/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Pαχήλ Μακρή είναι η πρώτη βουλευτής του Σύριζα που εκφράστηκε δημόσια και αρνητικά για τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε και επέβαλε τον Προκόπη Παυλόπουλο ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.Είπε ότι σοκαρίστηκε από τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, επειδή πίστευε ότι τα αριστερά κόμματα δεν είναι προσωπαγή όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά, είχα την πεποίθηση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ

που είναι αριστερό κόμμα, οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι», είπε και πρόσθεσε ότι ψήφισε τον Παυλόπουλο -παρότι δε συμφωνούσε- γιατί βρέθηκε σε αδιέξοδο.

«Τον ψήφισα γιατί οι επιλογές του πρωθυπουργού πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά και γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και η χώρα δίνει σκληρή μάχη με τους δανειστές».

Αυτό που δεν είπε στα Παραπολιτικά είναι ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο έπαιξε η συνάντησή της με την προσωπική της φίλη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκεί η πρόεδρος της Βουλής -που είχε πείσει τον Αλέξη Τσίπρα να την περιλάβει στα ψηφοδέλτια του Σύριζα- της εξήγησε ότι κάθε αρνητική ψήφος θα έστελνε μήνυμα αποδυνάμωσης του εσωτερικού μετώπου, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα