Λουτρό αίματος σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

19:56 22/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Πανικός προκλήθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας εισέβαλε μέσα στο εμπορικό κέντρο Olympia και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες θύματα. Οι υπάλληλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα καταστήματα, ενώ ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να διαφύγει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει επεισόδιο με πυροβολισμούς και κοντά στον Κεντρικό Σταθμό.

opfer #münchen #oez pic.twitter.com/lSx7LmjkeN

'PnrmsGltsry (@pnrmsgs) July 22, 2016

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV. Το Euronews κάνει λόγο για 20 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες.

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί, χωρίς να έχει προσδιοριστεί από που προέρχονταν οι πυροβολισμοί.

Watch LIVE #Periscope outside the shooting in #Munich #OEZ https://t.co/G35ydO9Ycb

— Kirit Radia (@KiritRadia) July 22, 2016

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο Olympia και το έχουν αποκλείσει.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «πολλούς νεκρούς», χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων Claudia Kvenzel οι πυροβολισμοί έχουν σταματήσει αυτή τη στιγμή, ενώ δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, σημείωσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό όπως αναφέρει το Russia Today επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24 και έτσι κατάφερε να ξεφύγει.

Η Lynn Stein, η οποία εργάζεται στο κατάστημα Jack Wolfskin μέσα στο εμπορικό είπε στο CNN ότι ο «σκοπευτής» ήταν μέσα στο εμπορικό κέντρο όταν άνοιξε πυρ.
«Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς… μόλις είχα βγει να πάω να αγοράσω κάτι από άλλο κατάστημα όταν έγινε το περιστατικό. Κόσμος άρχισε να τρέχει…βγήκα έξω μαζί τους. Νομίζω ότι άκουσα πολλούς πυροβολισμούς.Μετά οι πυροβολισμοί νομίζω ότι προερχόντουσαν από την περιοχή το πάρκινγκ…πολλοί πυροβολισμοί και από εκεί».

Η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει απαγορευθεί από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα