Πύρινη λαίλαπα στη νότια Ηλεία – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

08:48 16/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους κάηκαν ολοσχερώς από μία φωτιά που κξεκίνησε από καύση καλλιτεργειών ημέρα που είχε δοθεί προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους στην Ηλεία. Η φωτιά ξεκίνησε από τη Φρίξα και είχε κατεύθυνση προς την περιοχή της παλιάς και νέας Σκιλλουντίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και της ώρας που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, γύρω στις 5 το απόγευμα, δεν ήταν δυνατό να επιχειρήσουν εναέρια μέσα. Το χωριό Φρίξα έζησε ξανά τον εφιάλτη του 2007, καθώς οι κάτοικοι έντρομοι είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σπίτια τους. Μάλιστα ενδεικτικό του

πανικού που επικράτησε ήταν το γεγονός πως ένας νεαρός που θέλησε να απομακρύνει την σύζυγο και τα παιδιά του, τραυματίστηκε απο πτώση.

Η φωτιά ακολούθησε ανεξέλεγκτη πορεία ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν κατάφερναν να σταματήσουν την πορεία της με τους ανέμους να πνέουν με αμείωτη ένταση και να ξεπερνούν τα εφτά μποφόρ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που ενημερώθηκε άμεσα για την πυρκαγιά, έδωσε εντολή να υπάρξουν δυνάμεις για να προφυλάξουν την Αρχαία Ολυμπία μιας και οι άνεμοι πνέουν με κατεύθυνση προς τα εκεί. Μάλιστα λίγο πριν τις οκτω το βράδυ το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησίαζε προς τα Καλυβάκια, ένα χωριό ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Στο μεγάλο μέτωπο πέραν των δυνάμεων στης Ηλείας επιχειρούν και απο τους όμορους νομούς, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια απο την Πολιτική Προστασία με οχήματα – υδροφόρες και μηχανήματα – των δήμων και της Π.Ε. Ηλείας.

Περίπου στις δύο τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο χωριό Σκιλλουντία όπου είχε διακοπεί καθώς ηφωτιά κατέστρεψε το ηλεκτροδοτικό δίκτυο.

Η φωτιά πλέον είναι σε ύφεση και καίει σε χαράδρα και οι δυνάμεις επιχειρούν εκεί σχεδόν στο συνολό τους.

Δεν απειλείται αυτή την ώρα κανένας οικισμός στην περιοχή.

Πηγή: ilialive.gr

The post Πύρινη λαίλαπα στη νότια Ηλεία – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα