«Πυρά» στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα

21:43 20/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πυρά εξαπέλυσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης τόσο στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της θεομηνίας στη Δυτική Αττική όσο και στην κοινωνική πολιτική της με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Μητσοτάκης:Θα ψηφίσουμε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος
«Αφού διαλύσατε την οικονομία έρχεστε να πανηγυρίσετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους που είχατε θέσει για το πλεόνασμα και θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείται μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχετε συμφωνήσει. Γιατί αυτό αδυνατίζει

απολύτως κάθε προσπάθεια στο μέλλον να μειωθεί το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος και κάνει τη δουλειά όλων μας πιο δύσκολη για τη διευθέτηση του χρέους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα «ψηφίσουμε γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια» ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρηση.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα ψέματα που λέει το οικονομικό επιτελείο, τοποθέτηση που εξόργισε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οπίος στη συνέχεια απάντησε λέγοντας ότι «για μας το μέρισμα είναι η αρχή και μέρος μιας συνολικής στρατηγικής» ώστε να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια στα δημοσιονομικά.

«Είναι μέρος μιας συνολικής απάντησης στην κρίση», είπε, τονίζοντας ότι «δεν είναι ελεημοσύνη». «Δεν είμαστε ευεργέτες, αλλά δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους και είναι καλύτερα από το να πάμε σπίτι μας». «Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος υπεραμυνόμενος της πολιτικής της κυβέρνησης υπέρ της κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση μοιράζει «1,4 δις. ευρώ ενώ μόνο τα 720 είναι κοινωνικό μέρισμα, τα υπόλοιπα είναι αναγκαστική επιστροφή στους συνταξιούχους, λέει ότι το πλεόνασμα προέρχεται από την ανάπτυξη ενώ οι προβλέψεις για την ανάπτυξη συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω, ανακοινώνει ότι υπάρχει μείωση ανεργίας παρόλο που μόνο οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώνονται δραματικά για να αυξηθούν αυτές τις μερικής και τέλος θεωρεί ότι πέτυχε υπέρβαση στόχου εξαιτίας του περιορισμού της διαφθοράς και περιορισμού της φοροδιαφυγής, γεγονός που σύμφωνα με τα στοιχεία δεν ισχύει».

Την ακραία φτώχεια δεν την καταπολεμάς με πρόσκαιρα επιδόματα αλλά με δουλειές που έρχονται με επενδύσεις που εσείς τις διώχνετε, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια. Εμείς κάναμε τη δική μας πρόταση, που περιλαμβάνει να δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους, στους δικαιούχους ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και κλιμακωτή μείωση του ΕΚΑΣ. Το λάθος στην πολιτική, όταν παίρνεις πέντε και δίνεις πίσω το ένα, είναι ακριβώς ότι παίρνεις πέντε. Να ζητήσετε συγγνώμη από τους πολίτες που τους παίρνετε τα πέντε και από τους χιλιάδες ανέργους».

Γεννηματά: H κυβέρνηση εξοντώνει τη μεσαία τάξη
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με σκληρή φορολογία τη μεσαία τάξη με τη δικαιολογία ότι αυτό «γίνεται υπέρ των φτωχών» τόνισε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

«Όσο παραμένει η κυβέρνηση τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα. Δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και δεν μπορεί να μοιρασθεί δίκαια ο πλούτος για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυνηγούν ό,τι παράγει» δήλωσε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της όσον αφορά στις επενδύσεις.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα, μια ημέρα που θα επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους Έλληνες.

Κουτσούμπας: Το κοινωνικό μέρισμα λειτουργεί ως αντιπερισπασμός
Κάνοντας αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση «προκαλεί με τις διακηρύξεις της για τη διανομή του λεγόμενου κοινωνικού μερίσματος».

«Κλέβουν δέκα απ’ τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, δίνουν πίσω ένα στον εξαθλιωμένο και παριστάνουν τον ευεργέτη! Η κυβερνητική προπαγάνδα περί «δικαίου που έγινε πράξη», προσπαθεί να συγκαλύψει ποιος πληρώνει την ‘υπεραπόδοση’ των μέτρων»». Ακόμη, χαρακτήρισε ως «χοντρά ψέματα» τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την διπλάσια υπεραπόδοση, ενώ εξήγησε ότι αυτή προέρχεται από την αφαίμαξη του λαού και όχι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως λένε τα «κυβερνητικά παπαγαλάκια».

Θεοδωράκης: Δεν θα στερήσουμε το καρβέλι από τους πολίτες

«Ο πολίτης είναι έτοιμος να χτίσει ένα φούρνο. Με αυτά που κάνετε τα τελευταία χρόνια του γκρεμίζεται τον φούρνο και τώρα για να του απαλύνεται τον πόνο του δίνεται ένα καρβέλι ψωμί. Εμείς δεν θα το στερήσουμε το καρβέλι αλλά ο αγώνας μας παραμένει ο ίδιος. Θέλουμε πολίτες που δεν θα εξαρτώνται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

The post «Πυρά» στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα