Πυρ ομαδόν κατά Καμμένου για τον μεσάζοντα με τη Σ. Αραβία

15:40 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Με βολές κατά του Πάνου Καμμένου ξεκίνησε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια σχετικά με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

σχολίασε καυστικά: «Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» αναρωτήθηκε για να συνεχίσει: «Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή», ενώ σχετικά με την έγκριση που έδωσε η ΝΔ στην Επιτροπή Εξοπλισμών επεσήμανε: «Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;».

Ο Θανάσης Δαβάκης από την πλευρά του τόνισε: «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Άμυνας», ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, και υποστήριξε ότι το ΥΠΕΞ αν και γνώριζε λεπτρομέρειες δεν έκανε τίποτα αλλά αγνόησε τις πληροφορίες και έδωσε λευκή επιταγή στον Καμμένο.

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι ενώ έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για κύρωση συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα.

Επίσης, με τη σειρά του, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον υπουργό ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, αγνόησε ότι ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες, κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών».

Eνώ και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας σημείωσε: «Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία».

Ο Κώστας Τασσούλας έκανε λόγο για σκιές που υπάρχουν σχετικά με τον ρόλο του υπουργού Άμυνας.

The post Πυρ ομαδόν κατά Καμμένου για τον μεσάζοντα με τη Σ. Αραβία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα