Ψηφοφόρος ετών 98 – Ψήφισε Ρούζβελτ, Ομπάμα και.. Χίλαρι (BINTEO)

11:46 10/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Εστέλ Λέιμποου Σουλτς γεννήθηκε το 1918 στις ΗΠΑ… Περίπου έναν αιώνα αργότερα η γηραιότερη ψηφοφόρος των ΗΠΑ προσήλθε στις κάλπες συγκινημένη για να ψηφίσει την πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε την προεδρία της Αμερικής, τη Χίλαρι Κλίντον.

Όπως ανακοίνωσε η εγγονή της Εστέλ, Σάρα Μπενόρ, η γιαγιά της πήγε να ψηφίσει καθώς δεν ξέρει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολοιστή. Όπως η Σάρα είπε, «η Εστέλ γεννήθηκε δύο χρόνια πριν οι γυναίκες πάρουν το δικαίωμα ψήφου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ψηφοφορία

διεκδίκησης της προεδρίας για πρώτη φορά από μία γυναίκα».

Η Εστέλ με τη βοήθεια της εγγονής της, της κόρης της Ρομπέρτα και τους φίλους τους Τομ και Σόουν Φίλντς-Μάγιερ, ξεκίνησε μία ιστοσελίδα που ονομάζεται «Περίμενα 96 χρόνια», όπου έχουν συγκεντρωθεί φωτογραφίες και ιστορίες γυναικών που είναι πάνω από 96 χρόνων και πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε η 98χρονη Εστέλ στο Cosmopolitan.com αυτές είναι από τις λίγες εκλογές που πήρε μέρος στη ζωή της, εκτός φυσικά από όταν το οβάλ γραφείο διεκδίκησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηφοφόρος, 98 – Ψήφισε Ρούζβελτ Ομπάμα, Χίλαρι BINTEO,psifoforos, 98 – psifise rouzvelt obama, chilari BINTEO