«Ψεματούκλα» Τσίπρα για Καραμανλή, Παυλόπουλο και Αβραμόπουλο

13:53 28/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Μιά μεγάλη «ψεματούκλα» είπε ο Αλέξης Τσίρας στον Νίκο Χατζηνικολάου, στη συνένετυξή του στο Star.
Υποστήριξε ότι για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας έκανε μία και μόνη πρόταση -αυτή στον Προκόπη Παυλόπουλο- την τελευταία στιγμή, μάλιστα.

Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική: πριν από τον Παυλόπουλο είχε απευθυνθεί (ο ίδιος, όχι κάποιος απεσταλμένος του) και στον Κώστα Καραμανλή και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Με τον πρώην πρωθυπουργό είχε μιλήσει δυο φορές και προσπάθησε πολύ να τον πείσει, χωρίς όμως

να τα καταφέρει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον νυν πρόεδρο εκείνος του τον υπέδειξε, στη λογική «Καραμανλή δεν θα έχεις, γιατί δεν επιλέγεις τον γνησιότερο καραμανλικό, που είναι ο Προκόπης»;

Με δεδομένη την εμπιστευτικότητα στις συνομιλίες, ο πρωθυπουργός μπορούσε, πάντως, να πει με άνεση την «ψεματούκλα» στον Χατζηνικολάου:

«Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Έχω να μιλήσω μαζί του ενάμισυ χρόνο»…

Αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα γέλασε πικρά ακούγοντάς τον να υποστηρίζει «δεν έκανα άλλη πρόταση, πλην του Παυλόπουλου», καθώς περίμενε το τελικό ok μέχρι την τελευταία στιγμή. Του είχε μιλήσει ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές (γεγονός που είχε πυροδοτήσει, μάλιστα, άγριο καυγά με τον Αντώνη Σαμαρά), αλλά και μετά.
Μέχρι την ανακοίνωση του επίσημου υποψηφίου, πίστευε πως είχε «κλειδώσει» το όνομά του, παρά τις αντιδράσεις μέσα στον Σύριζα -κυρίως από την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Θέλοντας να επιβάλει πρόεδρο από την Κεντροδεξιά, ο Τσίπρας επέλεξε Παυλόπουλο, παρότι μεταξύ των δυο προτιμούσε Αβραμόπουλο, για δυο λόγους:

Πρώτον, γιατί προκαλούσε ηπιότερες αντιδράσεις μέσα στον Σύριζα

Δεύτερον, γιατί «μιλάει» στο καραμανλικό dna της Κεντροδεξιάς.

Και τρίτον, διότι ως υπουργός του Κώστα Καραμανλή είχε πάρει πάνω του τη σύγκρουση με τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα», καταρτίζοντας το νόμο για τον βασικό μέτοχο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα