Ψάχνουν λέξεις που να ικανοποιούν και Τσίπρα και Σόιμπλε

21:03 18/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους δανειστές, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας μετά την 28 Φεβρουαρίου.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η αναζήτηση μιας διατύπωσης για την παράταση του μνημονίου, η οποία θα ικανοποιεί ΚΑΙ τη Γερμανία -που απαιτεί αίτηση παράτασης του υφιστάμενου Προγράμματος- ΚΑΙ την ελληνική κυβέρνηση, που θέλει να ζητήσει παράταση μόνο της δανειακής σύμβασης.

Φαίνεται

ότι η κυβέρνηση δεn θα αιτηθεί παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως έλεγε μέχρι τώρα, αλλά παράταση της συμφωνίας ή της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.
Όπως είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης, πριν από λίγο, «οι διαβουλεύσεις δικαιολογούν αισιοδοξία. Θα κατατεθεί η αίτηση με τρόπο που να καλύπτει και τον πρόεδρο του Eurogroup και την ελληνική πλευρά. Γίνεται ανταλλαγή e mails και, αν όλα πάνε καλά, τότε μπορεί να υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών για να δώσουν το τυπικό ok».

Βασικό ρόλο στη διαπραγμάτευση παίζει ο πρόεδρος του Euroworking Group, Αστριακός Βίζερ, ο οποίος μιλά με Βαρουφάκη και Ντάισελμπλουμ -και ο τελευταίος με Σόιμπλε, Σαπέν και Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα