Προβάδισμα για το Bremain δύο 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα

10:38 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανακτά έδαφος η προτίμηση στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες. Επιπλέον, μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του Brexit προηγούνται με απόσταση αναπνοής.

Νωρίτερα χθες, ενώ κέρδιζε έδαφος η εκτίμηση ότι η Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ, η αγγλική στερλίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων επτά χρόνων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το 46% τάσσεται κατά, μια πτώση 3 μονάδων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen, η υποστήριξη για την παραμονή βρίσκεται στο 53%, ενώ για την αποχώρηση στο 47%.

Αντίθετα, όμως, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι προηγούνται όσοι θέλουν το Brexit με ποσοστό 44%, μια άνοδος μιας μονάδας, ενώ αυτοί υπέρ της παραμονής βρίσκονται στο 42%, μια πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα