Πρωταπριλιά με τη Χειροτέχνικα | 1 – 3 Απριλίου | Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

09:46 31/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανοίγει στις 10:00 πμ της Πρωταπριλιάς η Χειροτέχνικα, η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (δίπλα στο μετρό Ανθούπολη)

Το Σάββατο η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ γκίνες

Μέχρι και την Κυριακή, 10πμ με 9μμ οι επισκέπτες της διοργάνωσης, της μοναδικής στο είδος της στη χώρα μας, θα βρουν : εξοπλισμό και υλικά για τις κατασκευές και δημιουργίες τους, βιβλία, προτάσεις και είδη για DIY και χειροτεχνίες,

αλλά και λάτρεις του ίδιου χόμπυ ώστε να ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες.

Ακόμη, οι θα βρουν μια τεράστια γκάμα από δραστηριότητες για να επιλέξουν.

Θα λειτουργούν δύο δωρεάν διαδραστικοί χώροι σεμιναρίων, όπου θα μπορεί να λάβει μέρος σε hands-on σεμινάρια, μαθαίνοντας δίπλα στους καλύτερους εισηγητές την τέχνη της δημιουργίας. Ο επισκέπτης θα μάθει να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί τις πιο νέες τεχνικές χειροτεχνίας.

Στην Αίθουσα Παρουσιάσεων, πλήθος απο παρουσιάσεις για νέες τεχνικές και ιδέες αλλά και όλα τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν. Μπορεί να παρακολουθήσει παρουσιάσεις ασυνήθιστων υλικών και τον τρόπο επεξεργασίας τους, παίρνοντας ιδέες για να φτιάξει όμορφες κατασκευές. Ενδεικτικά, μπορεί να παρακολουθήσει πως να ανανεώσει τα έπιπλά του, να παρασκευάσει καλλυντικά, να πλέξει, να εφαρμόσει τεχνικές, να φτιάξει κοσμήματα και να επεξεργαστεί φελλό και δέρμα.

Στο διαδραστικό χώρο σεμιναρίων Craft Room, μπορεί να μάθει δίπλα στους πιο αξιόλογους εισηγητές τεχνικές decoupage, origami, πλεξίματος, κοσμήματος, αλλά και πασχαλινές κατασκευές για να είναι προετοιμασμένος για τις ημέρες του Πάσχα.

Στο χώρο του Do-It-Yourself Room (φτιάξτο μόνος σου), θα μπορεί να μάθει να επεξεργάζεται τον πηλό, να φτιάχνει ψηφιδωτά, τη δική του μπύρα, να επισκευάζει και να δημιουργεί μικροέπιπλα, ξύλινα διακοσμητικά, αλλά και να μάθει πως φτιάχνουμε μια μίνι- ανεμογεννήτρια!

Για πρώτη φορά μάλιστα, στη “Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016”, αναδεικνύεται και μία μεγάλη συμμαχία στο χώρο του χειροποίητου και του diy, με τη συνεργασία με την ομάδα “Handmade dreams”. Το “Handmade dreams: Home edition” στοχεύει στην ανάδειξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και χειροτεχνών που ασχολούνται με το interior design και τις κατασκευές που έχουν σχέση αποκλειστικά με το σπίτι. Η διοργανώτρια του Handmade Dreams Δέσποινα Μπρατσή δήλωσε : “Η συνεργασία μας στα πλαίσια της Handmade Dreams: Home Edition προσθέτει στη Χειροτέχνικα το στοιχείο της χειροποίητης δημιουργίας ως τελικό προϊόν. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και με το υψηλό επίπεδο των δημιουργών που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους οι οποίοι είναι σίγουρο πως θα εκπλήξουν ευχάριστα τους επισκέπτες της έκθεσης με τα εκπληκτικά χειροποίητα προϊόντα τους”.

To ftiaxto.gr σπάει το ρεκόρ Γκίνες πλεξίματος με βελονάκι

στη Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016

Φέτος, το ftiaxto.gr στη “Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016” θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες ταυτόχρονου πλεξίματος με βελονάκι.

To ftiaxto.gr με τη στήριξη του καταστήματος KANGAROO-KANGAROOCRAFT θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει πάνω απο 600 ανθρώπους που θα πλέκουν με βελονάκι ταυτόχρονα για 15 λεπτά.

Αρχάριοι ή προχωρημένοι, μικροί ή μεγάλοι, θα μαζευτούν όλοι στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το Σάββατο 2 Απριλίου στις 16.00, να πλέξουν με το βελονάκι.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατέχει το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Νιγηρίας με 485 πλέκτες και πλέκτριες, αποδεικνύοντας ότι οι λάτρεις του πλεξίματος καταφέρνουν να συγκεντρωθούν!

Σκοπός είναι να πλέκουν 500 άνθρωποι, χωρίς να σταματήσουν για 15 λεπτά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να φέρει κανείς είναι το βελονάκι και το νήμα του! Το ftiaxto.gr προτείνει το μοτίβο που θα βρείτε εδώ: (http://www.ftiaxto.gr/2016/03/07/to-tetragonaki-toy-arxariou-sto-velonaki/), χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό.

Τα πλεκτά μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν στην ομάδα πλεξίματος του 2ο Γυμνασίου Καλύμνου, για να ενωθούν από τα παιδιά και να γίνουν ζεστές κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Η Βάλια Μπινίκου και η Ελίνα Αντωνοπούλου απο το ftiaxto.gr που διοργανώνει την εκδήλωση για την κατάρριψη του ρεκόρ γκίνες, είπαν για τη διοργάνωση :

Βάλια Μπινίκου : “Ψάχναμε σαν Ftiaxto.gr να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό στα πλαίσια της ανοιξιάτικης Χειροτέχνικα και μας ήρθε η ιδέα να ψάξουμε τα ρεκόρ Γκίνες. Το πλέξιμο με βελονάκι παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω εποχής αλλά έχει και πολλούς φίλους στη χώρα μας. Εξάλλου, έχουμε και μεγάλη παράδοση σε αυτό! Όσοι ξέρετε να πλέκετε με το βελονάκι μπείτε στο ftiaxto.gr για να δείτε τον τρόπο συμμετοχής. Σας περιμένουμε!”

Ελίνα Αντωνοπούλου : “Εκτός από τον ενθουσιασμό μας για την κατάρριψη του ρεκόρ (είμαστε αισιόδοξες οτι θα τα καταφέρουμε) είμαστε και πολύ χαρούμενες γιατί θα βγει και κάτι χρήσιμο από όλο αυτό. Τα τετράγωνα που θα πλέξουμε θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν στο 2ο γυμνάσιο Καλύμνου, όπου η ομάδα πλεξίματος των μαθητών θα τα ενώσει για να φτιάξει κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε σε αυτό επισκεφτείτε το Ftiaxto.gr για να μάθετε περισσότερα”.

Δωρεάν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

Οι πιο όμορφες κατασκευές στο Krafty Kids Corner

Η Χειροτέχνικα είναι μια οικογενειακή γιορτή με τα παιδιά να έχουν την τιμητική τους! Όλο το τριήμερο θα πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια χειροτεχνίας για τα παιδιά από εξειδικευμένους επαγγελματίες παιδαγωγούς. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά, στο Krafty Kids Corner, επαγγελματίες παιδαγωγοί θα μαθαίνουν στα παιδιά πώς να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες κατασκευές. Οι μικροί δημιουργοί θα μπορούν να κατασκευάσουν και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας τις πιο ευφάνταστες κατασκευές, όπως καδράκια με πασχαλινά διακοσμητικά, κούκλες, χάρτινους ήρωες από ανακυκλώσιμα υλικά, πήλινες κατασκευές και πολλά ακόμη.

Η Πόπη Σκαγιά, Marketing Manager, στην ελληνική εταιρεία SKAG, που παραδοσιακά έχουμε συνδέσει με τα σχολικά μπλε τετράδια και τα είδη αρχειοθέτησης, δημιούργησε μία νέα κατηγορία προϊόντων Χειροτεχνίας SKAG DECO με την τεχνική του SCRAPBOOKING & DECOUPAGE, που ξετρελαίνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και αποκτά φανατικούς οπαδούς, δήλωσε :

“Το Scrapbooking είναι η τεχνική με την οποία ντύνουμε διάφορα αντικείμενα με εντυπωσιακά εκτυπωμένα χαρτιά, χαρτόνια, ριζόχαρτα η χαρτοπετσέτες και τα διακοσμούμε με δαντέλες, κορδέλες, ξύλινα διακοσμητικά, κουμπιά και μικροαντικείμενα. Ξεκίνησε από την Αγγλία τον 15ο αιώνα σαν συλλογή αναμνηστικών άλμπουμ που αφορούσαν σημαντικές προσωπικές στιγμές και εκδηλώσεις, μια και δεν είχε ανακαλυφθεί η φωτογραφία”.

Στη Χειροτέχνικα η SKAG υποδέχεται την άνοιξη με πρωτότυπες ιδέες για δώρα, χειροτεχνήματα και δημιουργίες με ιδιαίτερα προϊόντα όπως νέα χαρτιά για Scrapbooking, κόλλες, ακρυλικά χρώματα, κεροπατίνες, υγρό χρώμα κιμωλίας, δαντέλες, κορδέλες, ριζόχαρτα, χαρτοπετσέτες για Decoupage κλπ.

Όπως δήλωσε η κυρία Σκαγιά :

“Η SKAG με τις νέες σειρές χειροτεχνίας δίνει την δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και ταυτόχρονα να δημιουργούν υπέροχα στολίδια και δώρα. Τα παιδιά δένονται με τους γονείς και διαμορφώνουν εικόνες και αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της δημιουργικότητας των παιδιών είναι σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα ζωή τους”.

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου, υπεύθυνη σεμιναρίων δημιουργικής απασχόλησης στην επιχείρηση Paco art center (αλυσίδα καταστημάτων με είδη τέχνης και χειροτεχνίας) τόνισε :

“Το DIY είναι ένας τρόπος σύγχρονης ψυχοθεραπείας για όλες τις ηλικίες, ενώ ειδικά για τους ενήλικες αποτελεί έναν τρόπο εκτόνωσης. Τα τελευταία χρόνια το Φτιάξτο Μόνος Σου από απλό hobby για λίγους, έγινε τρόπος ζωής για τους πολλούς και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί και πηγή εισοδήματος. Για τα παιδιά, η χειροτεχνία αποτελεί έναν τρόπο διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους, ενώ πλέον με τις τεχνικές που υπάρχουν, μπορεί εκτός από τρόπο εκμάθησης στο σχολείο, να αποτελέσει και μέσο επικοινωνίας με το γονιό”.

Και φέτος, οι μεγαλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας στηρίζουν τη Χειροτέχνικα : En lefko, Αθήνα 984, Galaxy 92, Συλλεκτικη Εκδοση BRAVA Βελονακι 5, Athens Voice, Free Sunday, iefimerida, aixmi.gr, epixeiro.gr, 4yourfamily.gr.

Και πάντα με τη συνεργασία του ftiaxto.gr.

Χρήσιμα links :

xeirotexnika.gr

facebook.com/xeirotexnika

youtube.com/xeirotexnika

instagram.com/xeirotexnika

Δείτε το trailer στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=a7wTFm5c–U

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΑΝΟΙΞΗ 2016

Πότε: 1 έως 3 Απριλίου 2016

Που: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (στο μετρό Ανθούπολη)

Είσοδος στο χώρο: 2,5 ευρώ/ άτομο, ΑΜΕΑ δωρεάν.

Keywords
φτιάξτο μόνος σου, athens voice, μετρο, diy, νέα, craft, room, origami, πασχα, home, design, ftiaxto, http, kids, εταιρεία, μπλε, deco, art, hobby, αθηνα, galaxy, athens, voice, free, iefimerida, aixmi, youtube, https, ανοιξη, αμεα, βιβλια, aixmi.gr, δωρο πασχα, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, 600 δις, τελος του κοσμου, χειροτεχνιες, χειροποιητα, φτιάξτο μόνος σου, iefimerida, δωρεαν σεμιναρια, φτιαξτο, ftiaxto, ftiaxto.gr, αμεα, δωρα, δωρεαν, εικονες, επιπλα, νησι, τα νεα, χρωματα, ψηφιδωτα, aixmi, athens voice, origami, youtube, ανοιξη, αναμνησεις, ατομο, βρειτε, γκινες, γονεις, δερμα, δεσποινα, δυνατοτητα, δειτε, δικη, εγινε, αιθουσα, ειπαν, ελινα, εξελιξη, εταιρεία, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδεες, ειδος, ηρωες, ιδεες για δωρα, κατασκευες, κυρια, κοσμηματα, μινι, μπλε, μπυρα, νημα, ξερετε, ομαδα, παντα, παιδια, πηγη, πλεξιμο, ρεκορ γκινες, ρεκορ, σαββατο, σειρες, σεμιναρια, σιγουρο, σπιτι, σχολειο, τριημερο, φευγοντας, φορα, χρωμα, athens, art, αθηνα 984, craft, deco, design, free, diy, ειδη, galaxy, hobby, γιορτη, home, χωρα, ιδιαιτερα, υγρο, kids, κυριακη, room, υλικα, ξεκινησε, χομπυ, voice
Τυχαία Θέματα