Προκλητικός ο Γιλντιρίμ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς (BINTEO)

15:30 19/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Προκλητικός ήταν κατά την απάντησή του στο ερώτημα για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του.

Στο ερώτημα απάντησε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας που είπε: «Ξέρετε ότι στην Ελλάδα όπως και στην Τουρκία, υπάρχει απόλυτη διάκριση ανάμεσα στην δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη και τις αποφάσεις της είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, εμείς τις σεβόμαστε» και συμπλήρωσε:

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα από την πλευρά μας -όμως αυτό δεν αποτελεί κρίση επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά πολιτική τοποθέτηση σε ένα πολιτικό ζήτημα- είναι ότι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια απέναντι στην απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατικής νομιμότητας και απέναντι τους πραξικοπηματίες. Και τοποθετηθήκαμε με ευθύτητα ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας».

Ακολούθησε η προκλητική απάντηση από τον Γιλντιρίμ, που είπε: «Εμείς θεωρούμε ότι αυτοί οι επίδοξοι πραξικοπηματίες πρέπει να επιστραφούν. Φυσικά υπάρχει διάκριση εξουσιών σε κράτος δικαίου μεταξύ δικαιοσύνης και εκτελεστικής εξουσίας, βεβαίως η δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της και η εκτελεστική εξουσία θα κάνει αυτά που την αφορούν. Η Τουρκία έζησε δύσκολες μέρες. Παρότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ελπίζουμε ότι οι πραξικοπηματίες δεν θα κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Τα βίντεο από το enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα