Πρόκληση από Τούρκο βουλευτή: Θα υψώσω την τουρκική σημαία σε ελληνικά νησιά

13:12 8/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, προχώρησε σε μία προκλητικότατη δήλωση σε βάρος της Ελλάδας.

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», είπε, ξεπερνώντας κάθε όριο. Πρόσθεσε δε πως θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή μαζί με φίλους του.

Ο επικεφαλής του κόμματος CHP, Κιλιντσάρογλου,

πριν από λίγες ημέρες απευθυνόμενος στον Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;». Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;».

Από την πλευρά της Ελλάδας, ο υποργός Εθνικής Άμυνας σε ραδιοφωνική του συνέντευξή χαρακτήρισε στυγνό δικτάτορα τον Ερντογάν: «Είναι στυγνός δικτάτορας και απειλεί το σπίτι μας» και πρόσθεσε: «όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό».

Στις δηλώσεις ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα. Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα