Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Η χώρα μας έχει όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας

09:51 18/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί ο Μάθιου Νίμιτς μετά τις πρώτες διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη να εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση των διαφορών ωστόσο οι Σκοπιανοί δεν δείχνουν να έχουν την ίδια άποψη.

Εκφράζοντας την άποψη της χώρας του, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις, Βάσκο Ναουμόφσκι, δήλωσε ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η λύση

με την Ελλάδα περιγράφεται στο ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει αλλαγή ονόματος σε άλλο κράτος. Η χώρα μας έχει όνομα και είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που είναι η βάση της ταυτότητάς μας. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη των «Μακεδόνων» και της «μακεδονικής» γλώσσας. Οι προτάσεις Νίμιτς είναι έξω από αυτό το πλαίσιο και μακριά από μια λύση» είπε προκλητικά και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολάς Ντιμιτρόφ σημείωσε στη συνέντευξή του στο Balkaninsight, ότι υπάρχει κίνδυνος το θέμα του ονόματος να μετατεθεί στο μέλλον.

«Παρά την αισιοδοξία, πρέπει να δεχτούμε το ενδεχόμενο ότι δεν θα μπορέσουμε να υπερβούμε τις διαφορές μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως θα πρέπει να επιμείνουμε μέχρι να γίνει αυτό» δήλωσε στη συνέντευξή του.

The post Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Η χώρα μας έχει όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα