Προκαλεί ο Τούρκος πρωθυπουργός: Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες στο Αιγαίο

09:17 3/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απειλεί με ατύχημα στο Αιγαίο και καλεί τον Πάνο Καμμένο να έρθει στα συγκαλά του, έρχεται ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος θέτει θέμα αμφισβήτησης 130 βραχονησίδων,ενώ λέει πως δεν μπορούν να διαλέξουν τον γείτονά τους!

«Η γεωγραφία είναι πεπρωμένο! Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους γείτονές μας. Πρέπει να

τα βγάλουμε πέρα με όποιους έχουμε. Ενώ η Τουρκία με κανέναν τρόπο δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, μερικές φορές δεχόμαστε υπερβολές από την άλλη πλευρά και χαμογελάμε στα περιστατικά. Δεν πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό», λέει ο Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του στη Hurriyet.

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο τόνισε ότι οι δηλώσεις του δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς, ενώ έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο, καθώς το καθεστώς κυριότητας δεν είναι βέβαιο.

«Δεν έχει κανέναν νόημα ο υπουργός Άμυνας να ποζάρει στις βραχονησίδες. Υπάρχουν 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο, δεν έχουν ταυτότητα… δεν ξέρουμε καν πού ανήκουν. Υπάρχει μακρά ιστορία, όχι μια καινούργια αρχή… αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σ αυτά τα ζητήματα και να οικοδομήσουμε μία εποικοδομητική γειτονική σχέση. Να επικεντρωθούμε στο κοινό μέλλον, τα κοινά συμφέροντα και διαλόγους«.

Όπως σημείωσε ο Γιλντιρίμ, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 την οποία χαρακτήρισε «απογοητευτική» ενώ σημείωσε ότι στην επιστολή του «εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» αλλά δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση.

Κάλεσε, επίσης, την Αθήνα να εκδώσει τους «8» στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».

Keywords
Τυχαία Θέματα