Πρώην συνεργάτης του Τραμπ ευχήθηκε τον θάνατο του Μπαράκ Ομπάμα

18:21 24/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σάλο προκάλεσε πρώην υποψήφιος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και συμπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ κι επιχειρηματίας καθώς για το 2017 «ευχήθηκε» τον θάνατο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι ελπίδες του για την επόμενη χρονιά, ο Καρλ Παλαντίνο απάντησε ότι εύχεται «να κολλήσει (ο Μπαράκ Ομπάμα) την ασθένεια των τρελών αγελάδων αφού αποκαλυφθεί ότι είχε σχέσεις με μια Χέρφορντ» (σσ. προφανώς εννοούσε τη ράτσα βοοειδών Χέρεφορντ) και «να πεθάνει πριν από τη δίκη του«.

Μάλιστα, δεν

παρέλειψε να κάνει και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Στην ερώτηση τι θα ήθελε να εξαφανιστεί το 2017, ο πρώην υποψήφιος κυβερνήτης με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα απάντησε: «Η Μισέλ Ομπάμα».

«Θα ήθελα να ξαναγίνει άνδρας και να την αφήσουν ελεύθερη στη σαβάνα της Ζιμπάμπουε για να ζήσει άνετα σε μια σπηλιά με τον Μάξι τον γορίλα» συμπλήρωσε μιλώντας στο περιοδικό Artvoice.

Οι απαντήσεις του Παλαντίνο προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, που τον κέρδισε στις εκλογές του 2010, χαρακτήρισε τα σχόλιά του «ρατσιστικά, αποκρουστικά και αξιοκατάκριτα» λέγοντας: «Ο Παλαντίνο έχει μακρύ παρελθόν ρατσιστικών και εμπρηστικών δηλώσεων. Τα σχόλιά του δεν αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα ή τις απόψεις κανενός αληθινού Νεοϋορκέζου«.

Ο Τραμπ δεν αντέδρασε ο ίδιος, όμως εκπρόσωπός του είπε, σύμφωνα με τους New York Times, ότι οι δηλώσεις του Παλαντίνο είναι «αξιοκατάκριτες και δεν έχουν θέση στη δημόσια συζήτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα