Προεκλογική χροιά στην ομιλία Ολάντ ανήμερα της εθνικής εορτής (BINTEO)

22:56 14/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Την εθνική της εορτή για την κατάληψη της Βαστίλης (1789) και την Εορτή της Ομοσπονδίας (1970) γιορτάζει σήμερα η Γαλλία κι όπως είναι η παράδοση, ο Πρόεδρος απηύθυνε ομιλία προς τον λαό.

Αυτή ήταν η τελευταία ομιλία ανήμερα της εθνικής εορτής για τον Φρανσουά Ολάντ καθώς την άνοιξη του 2017 θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές. Ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε

προεκλογική χροιά στην ομιλία του κάνοντας ουσιαστικά απολογισμό της πολιτικής και του έργου του.

Ο Φρανσουά Ολάντ αυτοπροβλήθηκε ως προστάτης της χώρας, σκιαγράφησε τον εαυτό του ως τον ηγέτη που χαράσσει την πορεία ώστε η Γαλλία για να αφήσει πίσω της τις απειλές της τρομοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την ανεργία.

«Πρέπει να προστατεύσω τη Γαλλία, είναι εύθραυστη, μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε στιγμή», σημείωσε ο Ολάντ και προσέθεσε «αντιμετώπισα τεράστιες δυσκολίες: την κρίση, την Ελλάδα, τις τράπεζες, και φυσικά τις επιθέσεις, αλλά αυτή ήταν η ευθύνη μου».

Η δημοτικότητα του Ολάντ είναι αρκετά χαμηλή καθώς έχει να αντιμετωπίσει το ποσοστό ανεργίας στο 10% καθώς και τον απόηχο των τρομοκρατικών ενεργειών στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε 130 άτομα. Και μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Λεπέν δεν θα περάσει στον β γύρο των εκλοκών ωστόσο δύσκολο η παράταξη του Ολάντ θα νικήσει τον Κεντροδεξιό υποψήφιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα