Προειδοποιήσεις Καζνέβ προς Βρετανία για τους ανήλικους πρόσφυγες στο Καλαί

11:49 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

«Ζητάμε από τη Βρετανία να αναλάβει όλες τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στο Καλαί» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ απευθυνόμενος στη Βρετανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει οριστικά τον καταυλισμό στο Καλαί», υπογράμμισε ο Καζνέβ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ούτε το Λονδίνο ούτε το Παρίσι «είναι αποφασισμένα να αφήσουν στο κρύο και στη λάσπη

ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα, κυρίως αν πρόκειται για γυναίκες και παιδιά».

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, οι δύο χώρες «είναι αποφασισμένες να πετύχουν σε αυτή την επιχείρηση, διότι μοιράζονται την ηθική υποχρέωση» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι «η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης αυτής υποδεχόμενη στο έδαφός της ανήλικους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων έχει εκφράσει την επιθυμία να πάει στη χώρα σας».

Επιπλέον, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι τώρα πρέπει «η βρετανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου κάθε ασυνόδευτος ανήλικος να μπορέσει να λάβει δίκαιη και διαρκή προστασία. Αφορά την επιτυχία αυτής της ανθρωπιστικής επιχείρησης και την ηθική ευθύνη των δύο χωρών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα