Πρόεδρος ΣτΕ: Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη Δικαιοσύνη

12:34 6/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Να δικαιολογήσει την απόφασή του να αναβάλει τη Διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες επιχείρησε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σακελλαρίου τόνισε τον κοινωνικό χαρακτήρα του Συμβουλίου της Επικρατείας και την υποχρέωση του να αφουγκράζεται τους σφυγμούς της ελληνικής κοινωνίας: «Έχω μία ευθύνη, να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου την παραμονή κρίσιμων Διασκέψεων» είπε, ενώ σε ερώτηση τι εννοεί

με αυτή του την αναφορά, απάντησε ότι αυτό που λέει είναι σαφές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣτΕ επεσήμανε ότι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν χειραγωγούνται από κάποια συμφέροντα ούτε αποτελούν όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων. «Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον. Προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα χαρακτηριστικά ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.
Σακελλαρίου.

«Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη Δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα» τόνισε.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ακόμη ότι δεν ασχολείται μόνο με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών: «Η υπόθεση των αδειών δεν είναι η μόνη που έχει να δικάσει το ΣτΕ, είναι μια σοβαρή υπόθεση και εξίσου σοβαρές υποθέσεις εκκρεμούν στο Δικαστήριο και έχουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, έχουμε την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας».

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει πότε θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα