Πρόεδρος Παραολυμπιονικών: Μας κόψατε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις – Μας ισοπεδώσατε

16:47 7/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε ειδική εκδήλωση προς τιμή των Ελλήνων αθλητών που συμμετείψαν στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την πολιτική τους στο θέμα των ΑμεΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Φουντουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «στα άτομα με αναπηρία καθε περικοπή είναι πιο βαριά από ό,τι στα άλλα άτομα. Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε. Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνω

ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες» και υπογράμμισε ότι πλήρωνε 65 ευρώ «και τώρα πληρώνω 340 ευρώ».

«Θέλουμε στήριξη απο την πολιτεία. Δεν ζητώ να μας επιστρέψουν όσα άδικα μας πήρανε, όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους. Θέλω πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθώ και να είμαι χρήσιμος. Προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα έχετε τύψεις» σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνω Παραολυμπιονικών.

Στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι 15% των προσλαμβανομένων μέσω ΑΣΕΠ στο εξής θα είναι άτομα με αναπηρία, ο κ. Φουντουλάκης είπε ότι έχει προτείνει επανειλημμένα «να προσλαμβάνονται αμισθί ως σύβουλοι άτομα με αναπηρία».

Keywords
Αναζητήσεις
epikourikes anapirikes
Τυχαία Θέματα