Δραματικές ώρες στην Τουρκία: Στρατιωτικό πραξικόπημα – Έχουμε αναλάβει την εξουσία λέει ομάδα στρατιωτικών(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

23:06 15/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ το επιβεβαίωσε λέγοντας πως έγινε προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση, αλλά δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Υπάρχουν 2 τανκ στη γέφυρα. Θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη Δημοκρατία»

Ωστόσο σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως έχει αναλάβει πλέον την εξουσία στην χώρα, πως έχει καταλάβει και το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως και της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης που έχει

ρίξει το σήμα και δεν μεταδίδει τίποτα. Επιπλέον στην ανακοίνωση του ο στρατός ανέφερε πως έχουν καταλάβει τις γέφυρες του Βοσπόρου και μπλάκ άουτ υπάρχει σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Tanks rolling through the streets. #Turkey pic.twitter.com/g2VtkAZvCs

Anonymous (@LatestAnonNews) July 15, 2016

Πυροβολισμοί ακούστηκαν από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου πληροφορίες αναφέρουν πως κρατούνται όμηροι, όπως και στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα όπου πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους ομήρους είναι και ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είχε αναφέρει πως δεν συμμετέχει στο πραξικόπημα και πως πρόκειται για μια μικρή ομάδα του στρατού που στασίασε. Τέλος, όπως σημειώνουν πηγές από την Τουρκία ο πρόεδρος Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει. Πυροβολισμοί ακούγονται και στο κτίριο της ΜΙΤ, των μυστικών υπηρεσιών, αλλά σημειώθηκε έκρηξη και μπροστά από το αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων στην Άγκυρα.

Νέο μήνυμα του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ μέσω Twitter: Θα ανταποδώσουμε στα ίσα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Θα γίνουν τα πάντα ακόμα και αν χρειστεί να υπάρξουν απώλειες έγραψε.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα.
Έκτακτως επιστρέφει από τη Μογγολία ο υπυοργόςΕξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Πυροβολισμοί και στο υπουργείο Εσωτερικών και στο κτίριο του AKP, του κυβερνώντος κόμματος

Αρχικά ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

Oι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την πληροφορία ότι στην ‘Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προβλήματα πρατηρούνται στις τηλεπικοινωνίες και έχει χαθεί το σήμα σε αρκετά ΜΜΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα