Πούτιν: Τρομοκρατική η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

12:55 28/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν θέλω συλληφθέντες όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται πως σε φοριαμό σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη εντοπίστηκαν τα υπολείμματα αυτοσχέδια βόμβας αππό την οποία τραυματίστηκαν 13 άτομα, εκ των οποίων οι έξι παραμένουν νοσηλευόμενοι και σε σοβαρή κατάσταση. Η έκρηξη ισοδύναμη

με 200 γραμ. ΤΝΤ προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα που περιείχε φονικά συστατικά.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και ζήτησε από τις Αρχές ασφαλείας να ενεργούν αποφασιστικά και να “μην πάρουν αιχμαλώτους” αν ύποπτος τρομοκράτης αντισταθεί ή απειλήσει τη ζωή αστυνομικών.

«Ξέρετε ότι τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε χθες στην Αγία Πετρούπολη. Πρόσφατα η FSB [Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλειας] απεσόβησε κι άλλη απειλή τρομοκρατικής ενέργειας. Τι θα συνέβαινε αν χιλιάδες τρομοκράτες τους οποίους προανέφερα επέστρεφαν στη Ρωσία καλά εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Έδωσα οδηγίες στον διευθυντή της υπηρεσίας να ενεργήσει μέσα στο πλαίσιο του νόμου στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης ύοποτων τρομοκρατών. Αλλά αν υπάρχει απειλή εναντίον της ζωής ή της υγείας αστυνομικών, οι δυάμεις ασφαλείας να ενεργούν με αποφασιστικότητα, να μην παίρνουν αιχμαλώτους και να σκοτώνουν επιτόπου τον δράστη» πρόσθεσε.

The post Πούτιν: Τρομοκρατική η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα