Πούτιν: Με δραχμή οι Έλληνες θα είχαν αποφύγει την κρίση

09:21 27/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Παρέμβαση στην ελληνική κρίση έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, βάζοντας τη λέξη «δραχμή» στη δημόσια συζήτηση, σε μιά εποχή που η χώρα δίνει την ύστατη μάχη για να μείνει στο ευρώ.

Άγνωστο γιατί ο πολύπειρος Ρώσος πρόεδρος, έστω και σχολιάζοντας το πώς θα μπορούσε να αποφύγει η Ελλάδα την τεράστια οικονομική δίνη, ρίχνει τη δραχμή στο τραπέζι την ώρα που οι Έλληνες πρέπει να αποδεχθούν το νέο μεγάλο τσεκούρωμα στους μισθούς,

τις συντάξεις και τα επιδόματά τους.

Τι είπε; Το αυτονόητο!

«Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση. Αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξαν πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό. Θα μπορούσαν δηλαδή να ενταχθούν, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με άλλους όρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα