ΠΟΥ: Η ρύπανση σκοτώνει 1,7 εκατ. παιδιά τον χρόνο

10:31 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ανθυγιεινό ή μολυσμένο περιβάλλον οφείλεται ο θάνατος του 1/4 παιδιών κάτω από 5 ετών. Η μόλυνση αυτή αφορά τον αέρα, το νερό, το παθητικό κάπνισμα και την έλλειψη ικανοποιητικής υγιεινής, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες περιπτώσεις διάρροιας, ελονοσίας και πνευμονίας και να σκοτώσει 1,7 εκατ. παιδιά τον χρόνο.

Στην έκθεσή του («Κληρονομώντας έναν βιώσιμο κόσμο – Άτλαντας υγείας παιδιών και περιβάλλοντος»), ο ΠΟΥ είπε

ότι η επικίνδυνη έκθεση ενός παιδιού μπορεί να ξεκινήσει ενώ βρίσκεται στη μήτρα ακόμη, και να συνεχιστεί εάν το βρέφος ή το μικρό είναι εκτεθειμένο σε ρύπανση του αέρα στον εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, καθώς και σε παθητικό κάπνισμα.

Αυτό αυξάνει τους παιδικούς κινδύνους της πνευμονίας, καθώς και τον διά βίου κίνδυνο πνευμονολογικών παθήσεων όπως το άσθμα. Η ρύπανση του αέρα επίσης αυξάνει τον δια βίου κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και καρκίνου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι σε οικογένειες χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό και σύστημα αποχέτευσης, ή σε μέρη όπου υπάρχει ρύπανση από καπνό μη καθαρών καυσίμων όπως ο άνθρακας ή η κοπριά που χρησιμοποιούνται από μέλη της οικογένειας για να μαγειρέψουν ή να ζεσταθούν, τα παιδιά εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο διάρροιας και πνευμονίας.

Τα παιδιά εκτίθενται επίσης και σε επικίνδυνα χημικά μέσω των τροφών τους, και του αέρα, του νερού και των προϊόντων γύρω τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΥ,pou