Πότε θα μάθουμε το πρώτο κόμμα, το τρίτο, και την αυτοδυναμία ή μη

13:27 25/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Πώς θα πάει η βραδιά των εκλογών, πότε θα ξέρουμε το πρώτο κόμμα, το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας ή όχι, πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και αν, τελικά. θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση;

* Στις 7 το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες και τα τηλεοπτικά δίκτυα ανακοινώνουν το exit poll. Εκεί, πιθανότατα, θα μάθουμε ποιο κόμμα έχει αναδειχθεί πρώτο -υπό την προϋπόθεση ότι δε θα χωρίζει οριακή απόσταση Σύριζα και ΝΔ.

Αν

επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ, πολύ δύσκολα θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το κόμμα που θα είναι τρίτο. Αδιευκρίνιστη θα είναι δε και η εικόνα στην «ουρά»… Δηλαδή πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

* Μιάμισυ ώρα αργότερα, οι δημοσκόποι θα δώσουν νέα εκτίμηση για την πορεία των πραγμάτων. Εκεί τα πράγματα θα είναι περισσότερο σαφή. Αν και, πάλι, δεν θα μπορούμε ίσως να ξέρουμε κατά πόσον το πρώτο κόμμα θα είναι αυτοδύναμο.
Εκτός και αν έχει γίνει απολύτως προφανές ποια κόμματα ΔΕΝ θα περάσουν το 3% και, συνεπώς, ΔΕΝ θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή.

* Στις 9.30 θα μιλήσει επισήμως το κράτος. Δηλαδή, θα φύγουμε από το επίπεδο των προβλέψεων, με βάση τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα, και θα έχουμε συνολική εικόνα των επίσημων αποτελεσμάτων.
Βέβαια, ακόμη και τότε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρίσκονται όλα τα δεδομένα στο τραπέζι.
Πολύ περισσότερο αν παίζεται η είσοδος ή όχι ενός (ή και δυο) κομμάτων στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα