Πως επιβαρύνονται οι τσέπες των πολιτών από τα τυχερά τηλεπαιχνίδια;

12:34 11/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Κανονικά και με τον νόμο συνεχίζεται η μετάδοση των παιχνιδιών με τις γραμμές υψηλής χρέωσης! Η προβολή των επίμαχων παιχνιδιών συνεχίζεται, επιβαρύνοντας τις τσέπες των πολιτών και φέρνοντας έσοδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Alpha δικαιώθηκε με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (2789/2015) επειδή κρίθηκε πως κακώς το ΕΣΡ, σε οκτώ αποφάσεις του, είχε επιβάλει τη σύσταση της κύρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό. Το επίμαχο ζήτημα είναι η μη έκδοση από την Επιτροπή Εποπτείας

και Ελέγχου Παιγνίων του κανονισμού διεξαγωγής των παιχνιδιών.

Χωρίς την έκδοση αυτού του κώδικα, τα τηλεπαιχνίδια, ασχέτως αν χαρακτηρίζονται «τυχερά» από το ΕΣΡ, εξακολουθούν να μεταδίδονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην ΕΕΕΠ, η οποία όμως έχει δηλώσει αδυναμία να εκδώσει τον κώδικα και έχει ζητήσει ήδη από το 2014 να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο 53 παρ. 1 του ν. 4002/2011, το οποίο προβλέπει τις προϋποθέσεις μετάδοσής τους.

Όσο τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα της ΕΕΕΠ τόσο τα τηλεπαιχνίδια, με τις γραμμές που χρεώνουν τις τσέπες των πολιτών, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, προς όφελος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών!

Πηγή: typologies.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα