Πορτογαλία και Ισπανία: «Η Ελλάδα πρέπει να καταπιεί το πικρό χάπι»

16:39 6/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Μηνύματα προς την Ελλάδα στέλνουν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενόψει του εκτακτου Eurogroup της 11 Φεβρουαρίου.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταπιεί το πικρό χάπι, όπως η Πορτογαλία» λέει ο πορτογάλος υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Τόνισε

μάλιστα, πως η χώρα του πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας η οποία τώρα αποδίδει καρπούς και η Ελλάδα πρέπει επίσης να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στο ενιαίο νόμισμα και τους πιστωτές.

Επίσης, ο κ. ντε Λίμα απέκλεισε οποιουδήποτε είδους επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας, λέγοντας πως η Αθήνα πρέπει να παίξει με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού που ορίσθηκαν από τα μέλη του ευρώ, ιδιαίτερα δεδομένων των θυσιών που έκανε η Πορτογαλία, μια χώρα που μπήκε επίσης σε πρόγραμμα στήριξης.

Από την πλευρά του, ο Λούις Ντε Γκίδος, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, είπε ότι είναι αισιόδοξος πως η Αθήνα τελικά θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της -με βάση όμως τους κανόνες της ευρωζώνης- όπως δήλωσε στο Reuters Eurozone Summit, ενώ τόνισε πως οι επιπτώσεις που υφίσταται η Ισπανία είναι από την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στο έκτακτο Eurogroup, παρά τις πιέσεις που περιμένει πως θα δεχτεί, και προτίθεται αντίθετα να παρουσιάσει την πρότασή της για μια προσωρινή συμφωνία-γέφυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα