Πολιτικές διεργασίες στον Λευκό Οίκο – Τρίζουν οι καρέκλες των Τίλερσον, Πρίμπους και Σέσιονς

15:27 26/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις φήμες για σκέψεις του Ρεξ Τίλερσον να παραιτηθεί έως το τέλος του έτους καθώς δεν συμφωνεί με την κυβερνητική γραμμή στη διαχείριση της κρίσης με το Ιράν, φαίνεται πως η κατάσταση στον Λευκό Οίκο είναι εκρηκτική και τα πράγματα ρευστά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται δυσαρεστημένος από τον υπουργό του και φέρεται να θέλει την παραίτησή του, αλλά ο ίδιος να μην επιθυμεί να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο.

Φήμες για παραίτηση πυροδότησε η απουσία του τον τελευταίο καιρό από τα γεγονότα

αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιστρέφει σήμερα έπειτα από ολιγοήμερη άδεια και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον Καταριανό ομόλογό του.

Εκτός από τον Τίλερσον, δυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και από τον γενικό εισαγγελέα, υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή του Γραφείου Δεοντολογίας, μια εκπρόσωπο Τύπου και δεκάδες δικηγόρους.

Ο Τραμπ ειναι δυσαρεστημένος με τον Σέσιονς γιατί δεν δεν άσκησε δίωξη εναντίον της Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τα email της.

Πλέον, ο πρόεδρος εμπιστεύεται απόλυτα τον νέο διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Άντονι Σκαρμούτσι που έχει δυσαρεστήσει πολλούς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, περιλαμβανομένου και του Πρινς Πρίμπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα