Πόλεμος κυβέρνησης -ΠΟΣΠΕΡΤ για τη νέα ΕΡΤ

12:38 13/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Πόλεμο της κυβέρνησης με την άλλοτε πανίσχυρη ΠΟΣΠΕΡΤ, στην ΕΡΤ, προκαλεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με το οποίο θα επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά όχι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Στην πραγματικότητα επιχειρείται να απαλλαγεί η νέα ΕΡΤ από τις κακοδαιμονίες

του παρελθόντος, μια βασική εκ των οποίων ήταν ο καθεστωτικός ρόλος της ΠΟΣΠΕΡΤ, που όποτε ήθελε κατέβαζε τους διακόπτες λειτουργίας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ δεν θα υποδεικνύονται από την ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά θα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία από το σύνολο των εργαζομένων. Και, περαιτέρω, ότι οι εκλεγέντες δεν θα πρέπει να ανήκουν στο ΔΣ κανενός σωματείου εργαζομένων.

Οι διατάξεις αυτές έκαναν την ΠΟΣΠΕΡΤ να διερωτηθεί να «Επαναλειτουργεί η ΕΡΤ ή αλλάζει όνομα το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ» και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με το νέο νόμο απλά κάνει «γκρίζο» το «μαύρο» που είχε ρίξει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Κυβερνητικός στέλεχος από το οποίο ζητήσαμε να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ μας είπε ότι «η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, όχι ότι θα ξαναγίνουν τα παλιά» και στο ερώτημα αν έχουν συνυπολογίσει τις αντιδράσεις, απάντησε «θα γίνει αυτό που θα ψηφίσει η Βουλή, όχι εκείνο που λένε οι παλιοί συνδικαλιστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα